VOORWOORD

WAT EEN TIJD…

Wauw! Wat een tijd om binnen te komen bij de FNV. Ik ben met mijn neus in de boter gevallen. Het pensioendebat was in volle gang en er werd flink gedemonstreerd. Daarnaast waren mijn nieuwe collega’s van FNV Finance druk doende om bij ABN Amro vijf extra vakantiedagen af te spreken, een 34-urige werkweek te introduceren bij Achmea, vitaliteitsverlof af te spreken in de cao-verzekeringen, en als kers op de taart heb ik mogen meemaken dat er een unieke werkcode tot stand is gekomen voor meer gelijkheid tussen vast en flex in de verzekeringssector.

OVERSTAP

Hoi! Ik ben Bernadette Vloon en nieuwe bestuurder bij FNV Finance. Ik ben per 1 juni jongstleden begonnen. Voordat ik bij de FNV kwam heb ik gewerkt als hr-adviseur bij een uitvaart- en verzekeringsbedrijf. Ik hoor je denken: inderdaad ik ben van de werkgeverskant naar de werknemerskant overgestapt. Niet voor niets. Ik sta voor goed werkgeverschap.

COLLECTIEF

Als je als werkgever goed zorgt voor je medewerkers, zorgen zij goed voor jou. Ik heb van dichtbij gezien dat dit niet altijd zo werkt en kon dit in mijn eentje niet veranderen. Je hebt daar meer mensen voor nodig. Een collectief. Zo ben ik bij de bond terecht gekomen. Ik hoop dat ik hier meer kan betekenen voor de leden en werknemers en samen te zorgen dat goed werkgeverschap ook echt goed werkgeverschap is.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en samen met jou te zorgen dat je met plezier, duurzaam en onder goede omstandigheden je werk kan doen.

Bernadette Vloon,
bestuurder FNV Finance