FNV MOMENT

‘NO BLAME, BUT CHANGE’

Op 29 januari op het Amsterdamse Museumplein de manifestatie ‘No blame, but change’ plaats. Aanleiding was de uitzending van BOOS over machtsmisbruik en seksueel wangedrag bij The Voice of Holland die tot veel woede en verontwaardiging heeft geleid.

‘Waarom leven slachtoffers in angst?’ was te lezen op een van de protestborden. Kitty Jong, vicevoorzitter van de FNV, gaf daar in een felle toespraak ondubbelzinnig antwoord op. ‘Werkgevers zijn ervoor verantwoordelijk dat werknemers zich veilig voelen, maar zij maken er een potje van. En het kabinet staat erbij en kijkt ernaar.’ Haar pleidooi om zo snel mogelijk strengere wetgeving tot stand te brengen en die streng te handhaven werd luidkeels ondersteund. Uit die steun putte Jong de hoop dat er daadwerkelijk verandering op komst is. ‘Wij zijn de wal die het schip gaat keren’.

De FNV heeft in een brief aan minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gevraagd om spoedige aanpassing van de wet om seksuele intimidatie op en rond het werk beter aan te kunnen pakken.

Wil je met een onafhankelijk iemand praten over wat jou is overkomen? De Vertrouwenstelefoon biedt een luisterend oor en we geven je advies en informatie over mogelijk door jou te nemen vervolgstappen. Bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 19.00- 21.30 uur via 088-3680333. Kijk voor meer informatie op fnv.nl/vertrouwenstelefoon.

Tekst Jan Bos Beeld De Beeldredaktie / Jean-Pierre Jans