MONDIAAL FNV

ZORGELIJKE SITUATIE VAKBONDSVRIJHEID MYANMAR

Opgepakt, vastgezet, mogelijk jaren in de gevangenis omdat je vakbondswerk doet. Vakbondsleider Thet Hnin Aung werkte in Myanmar aan betere omstandigheden in de kledingsector.

Na een demonstratie afgelopen zomer, is hij opgepakt en zit hij vanwege zijn vakbondswerk nu onterecht vast. Er hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven zijn hoofd, met kans op dwangarbeid. Dat mag niet gebeuren. Vakbondswerk mag niet strafbaar zijn.

Als Mondiaal FNV werken we al jaren samen met vakbonden in Myanmar. Via succesvolle sociale dialoog is de arbeidswetgeving verbeterd en het wettelijk minimumloon verhoogd in onder andere de kledingindustrie. Echter, sinds de staatsgreep vorig jaar, ziet het er niet goed uit. Vakbonden zijn verboden. Het is gevaarlijk om lid te zijn. De vakbonden werken nu ondergronds.

STEUN MYANMAR, BEVRIJD THET HNIN AUNG 

Er staat veel op het spel. Een veroordeling kan tot een zware straf leiden. Mondiaal FNV eist samen met mensenrechtenadvocaten een eerlijk proces voor Thet Hnin Aung. Voor de proceskosten en om aandacht te vragen voor Myanmar en onterechte opsluiting hebben we 25.000 euro nodig.

DONEER NU! GA NAAR FNV.NL/STEUNMYANMAR

image

Deel deze pagina